Profesjonalny kurs
PIZZA SCROCCHIARELLA

Accademia Pizzaioli Polska pizza scrocchiarella

Profesjonalny kurs
PIZZA SCROCCHIARELLA

Plan szkolenia obejmuje 18 h zajęć zajęcia prowadzone są od wtorku do środy przez łącznie 2 dni w tygodniu w przybliżeniu w godzinach 9-18.

Najbardziej podrabiany placek na świecie  który rewolucjonizuje rynek pizzy na wynos: cienka, chrupiąca, bardzo lekka.

Spraw przyjemność podniebieniu swoich klientów, zaskocz ich i rozkochaj w sobie wyjątkowo lekką i lekkostrawną pizzą, którą można nadziewać na ciepło lub na zimno, jak pizzę lub kanapkę.

Rozkoszuj się najbardziej pomysłowymi przepisami i oferuj unikalny, niezrównany produkt, aby zwiększyć swoje możliwości zarobkowe i wyróżnić się na tle bezpośredniej konkurencji. Z jednej mieszanki możesz wyprodukować wiele produktów, wszystkie proste, szybkie i wyjątkowo lekkie i strawne.

Dla kogo przeznaczony jest kurs?

Ten kurs jest przeznaczony dla osób, które mają już podstawowe pojęcie o rzemiośle i chcą odkryć wszystkie sekrety doskonałej pizzy Scrocchiarella, rozszerzyć asortyment produktów swojej firmy lub wzbogacić swój program nauczania o specjalizację kwalifikacyjną.

Podczas szkolenia uczestnicy poznają różne wersje Scrocchiarella :

  • CLASSICA (soft wheat)
  • INTEGRALE (whole wheat)
  • RISO VENERE (venere rice)
  • RUSTICA (multigrain)
  • GRANO DURO (durum wheat)

Dlaczego warto wziąć udział w kursie?

WYRÓŻNIJ SWÓJ PRODUKT z innym rodzajem pizzy, którego nie oferują inne pizzerie.

Zaoferuj produkt, który rewolucjonizuje rynek pizzy nie tylko we Włoszech, ale i na świecie!

Program szkoleniowy

Szkolenie obejmuje wyjaśnienie przez instruktora Huberta Przybylak techniki używania mąk młyna Italmill, jak:

  • wyrobić ciasto zaczynając od mieszanki Scrocchiarella
  • przygotować bagietki, bułeczki i prawidłowo je przechowywać
  • prawidłowo rozprowadzić produkt na łopacie (aby uzyskać chrupiący i lekki efekt)
  • wypiec spód do pizzy, następnie przygotować dodatki do pizzy, zakończyć wypiekanie w piecu elektrycznym

Podczas szkolenia oprócz robienia pizzy, kursanci będą mieli możliwość wypieku focaccia, bochenku chleba, bagietek czy bułeczek.

zakończenie kursu

Na zakończenie szkolenia kursanci otrzymają certyfikaty z podwójnym międzynarodowym certyfikatem jakości UNI EN ISO 9001:2015 oraz UNI ISO 2100.

Certyfikaty są ważne również za granicą. Na życzenie kursanta Accademia Pizzaioli może również dostarczyć list na papierze firmowym, który potwierdza zdobycie niezbędnej wiedzy i uzyskanie certyfikatu.

miejsce kursu

ul. Trakt Lubelski 412
04-667 Warszawa

Po wypełnieniu formularza otrzymasz emaila z potwierdzeniem i numerem rachunku bankowego na który należy wpłacić opłatę rezerwacyjną w wysokości 1000 PLN.

Opłata będzie odliczona od kwoty całościowej kursu.

W przypadku rezygnacji z uczestnictwa, jeśli złożysz oświadczenie o rezygnacji od momentu zapisu do 10 dni przed planowanym rozpoczęciem kursu, cała wpłacona kwota zostanie zwrócona na wskazany przez Ciebie numer konta bankowego.

Rezerwacja kursu SCROCCHIARELLA

3200 PLN

(brutto)