Profesjonalny kurs
PIZZA NAPOLETANA TRADIZIONALE
i CONTEMPORANEA

Profesjonalny kurs PIZZA NAPOLETANA TRADIZIONALE i CONTEMPORANEA

Plan szkolenia obejmuje 18 godzin zajęć, prowadzonych przez 2 dni w tygodniu, w godzinach 9-18.

Pizza Neapolitańska skradła serca i podniebienia ludzi na całym świecie, a w Polsce jej rosnąca popularność wydaje się nie mieć końca.

„Pizza Neapolitańska” charakteryzuje się lekkością, puszystością brzegów pełnych chlebowego smaku, pieczona w bardzo wysokich temperaturach zgodnie z tradycją, zyskuje swoją niepowtarzalną w innych stylach Pizzy delikatność.

Lekkie ciasto, wykonane z najwyższej jakości składników tworzy wyraźny, pełny pęcherzyków powietrza rant. Idealnie upieczona jest przyjazna dla podniebienia, eksponując to co najlepsze w dobrych pomidorach, mozzarelli Fior di Latte czy innych dodanych produktach.

Kurs prowadzony przez instruktorów Accademia Pizzaioli Polska pozwoli Ci zaoferować swoim klientom jeden z najmodniejszych typów pizzy w nowoczesnej wersji.

Podczas teoretyczno-praktycznego kursu, nauczysz się jak przygotować:

  • Pizza neapolitańska tradycyjna
  • Pizza neapolitańska nowoczesna
  • Pizza smażona słodka i słona

Dla kogo jest przeznaczony kurs?

Kurs jest przeznaczony dla profesjonalnych pizzaiolo, piekarzy, cukierników oraz miłośników pizzy domowej roboty. Sztuki pizzy neapolitańskiej można nauczyć się tylko od prawdziwego mistrza! Oprócz pizzy tradycyjnej, zostanie zaprezentowana nowa interpretacja tego produktu, zgodnie ze współczesnymi trendami.

Dlaczego warto wziąć udział w kursie?

  • Wyróżnij swój produkt
  • Oferuj rodzaj pizzy, którego nie znajdziesz na każdym rogu, a który możesz przygotować szybko, przestrzegając kilku prostych zasad!
  • Nowe umiejętności zawodowe
  • Aby wyróżniać się zawodowo i oferować wyjątkowe dania swoim klientom na szybko zmieniającym się rynku, należy pamiętać o panujących trendach! Dlatego Pizza Neapolitańska jest świetnym wyborem, dodatkowo – to przecież najbardziej uwielbiana pizza na świecie!
  • Dowiedz się, jak stać się konkurencyjnym w Twojej okolicy i poznaj przepisy od najlepszych Pizzaiolo Pizzy Neapolitańskiej w Polsce

program

Kurs pizzy neapolitańskiej w Accademia Pizzaioli Polska:

  • Prezentacja składników do pizzy neapolitańskiej: mąka, woda, drożdże, oliwa, pomidory, mozzarella fior di latte, bazylia oraz inne dodatki.
  • Przygotowanie ciasta bezpośredniego, pośredniego i z wykorzystaniem prefermentów
  • Rozciąganie ciasta według standardów Neapolitańskich
  • Przygotowanie i pieczenie Tradycyjnej Pizzy Neapolitańskiej, Nowoczesnej Pizzy Neapolitańskiej oraz smażenie Pizza Fritta
  • Alternatywne przepisy i warianty

Po zapoznaniu się z głównymi cechami pizzy neapolitańskiej, zostanie przedstawiony oryginalny przepis, a następnie szczegółowo przeanalizowane typy używanych składników i ich cechy, po czym nastąpi wykonanie ciasta.

Po zakończeniu wyrabiania ciasta przejdziemy do formowania kulek, zarządzania czasem fermentacji i dojrzewania, a następnie nauczymy się rozciągania i nakładania składników.

Po przygotowaniu pizzy przejdziemy do pieczenia, z odpowiednimi wskazówkami dotyczącymi optymalnych temperatur i czasów pieczenia, zgodnie z wytycznymi dla danego produktu.

Na koniec nie zabraknie degustacji tego, co zostało przygotowane, aby osobiście sprawdzić, czy wykonane procedury rzeczywiście doprowadziły do pożądanego rezultatu – pizzy neapolitańskiej zrobionej z prawdziwą pasją!

zakończenie kursu

Po ukończeniu kursu adepci otrzymają certyfikaty.

Certyfikaty są ważne również za granicą.

Na życzenie kursanta Accademia Pizzaioli może również dostarczyć list na papierze firmowym, który potwierdza zdobycie niezbędnej wiedzy i uzyskanie certyfikatu.

miejsce kursu

ul. Trakt Lubelski 412
04-667 Warszawa

Po wypełnieniu formularza otrzymasz emaila z potwierdzeniem i numerem rachunku bankowego na który należy wpłacić opłatę rezerwacyjną w wysokości 1000 PLN.

Opłata będzie odliczona od kwoty całościowej kursu.

W przypadku rezygnacji z uczestnictwa, jeśli złożysz oświadczenie o rezygnacji od momentu zapisu do 10 dni przed planowanym rozpoczęciem kursu, cała wpłacona kwota zostanie zwrócona na wskazany przez Ciebie numer konta bankowego.

Rezerwacja kursu PIZZA NAPOLETANA TRADIZIONALE i CONTEMPORANEA,

3600 PLN

(brutto)